Vaříme dětem s Fortini

  • Svačiny
  • Nápoje
  • Dezerty
  • Hlavní jídla
  • Polévky
  • Zobrazit vybrané

Špagety s ragú z červené řepy a ovesných vloček

recept

Ingredience

40 g špaget • 50 g sterilované červené řepy • 10 g ovesných vloček • 100 ml Fortini Multi Fibre • 20 g slaniny • 1 stroužek česneku • sůl • 1 kávová lžička extra panenského olivového oleje • mletý pepř • ocet

Postup (doba přípravy cca 15 minut)

  1. Špagety nalámeme a ve vroucí osolené vodě je uvaříme, slijeme vodu
  2. a promícháme s panenským olivovým olejem (uchováme v teple).
  3. Červenou řepu rozmixujeme s ovesnými vločkami a Fortini Multi Fibre.
  4. Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme ve smaltovaném hrnci a slaninu z hrnce vybereme.
  5. Na výpeku ze slaniny osmahneme nasekaný česnek a přidáme namixovanou směs vloček a červené řepy a opékáme tak dlouho, dokud nezmizí obilná chuť ovesných vloček (asi 7 – 10 minut).
  6. Mezitím dochutíme octem.
  7. Jakmile je směs hotová, nalijeme ji na uvařené špagety.