Vaříme dětem s Fortini

  • Svačiny
  • Nápoje
  • Dezerty
  • Hlavní jídla
  • Polévky
  • Zobrazit vybrané

Krémová květáková polévka

recept

Ingredience

100 g květáku • 50 g červené cibule • 1 malý stroužek česneku • 1 polévková lžíce zakysané smetany • 150 ml Fortini Multi Fibre • sůl • čerstvé bylinky (pažitka, libeček, petrželka) •

Postup (doba přípravy cca 15 minut)

  1. Květák rozebraný na růžičky vložíme do hrnce, přidáme najemno nasekanou červenou cibuli a na polovinu rozkrojený stroužek česneku, osolíme.
  2. Zalijeme vodou tak, aby byl květák jen těsně ponořený, a vaříme doměkka.
  3. Po uvaření slijeme vodu (cibuli necháme na květáku), přidáme zakysanou smetanu a Fortini Multi Fibre a ponorným mixérem dohladka rozmixujeme.
  4. Na závěr můžeme posypat čerstvými bylinkami.