Ingredience
200 g malin • dřeň z vanilkového lusku • 1 vejce • 100 ml Fortini Multi Fibre • 10 g cukru • 5 g másla • kousek chemicky neošetřené citronové kůry • bazalka •
Postup (doba přípravy cca 45 minut)
- Vaječný svítek:
- vanilkovou dřeň, vejce, cukr a Fortini Multi Fibre rozšleháme.
- Máslem vymastíme formu, naplníme ji vaječnou hmotou a překryjeme alobalem.
- Ve vodní lázni necháme srazit při mírné teplotě asi 40 minut.
- Malinová polévka:
- Vodu s citrónovou kůrou uvedeme do varu, přidáme maliny a vaříme asi 5 minut.
- Citrónovou kůru vyjmeme, polévku propasírujeme přes síto a dáme zchladit do ledničky.
- Studenou polévku nalijeme do talíře, přidáme nakrájený svítek a obložíme lístky bazalky.