Ingredience
100 g hejka (mořské štiky) • 50 g červené cibule • 80 g hub • 150 ml Fortini Multi Fibre • 5 g hladké mouky • husí sádlo • pažitka • sůl • pepř • mletá červená paprika • mletý kmín • česnek • těstoviny nebo rýže dle chuti
Postup (doba přípravy cca 30 minut)
- Rybu pokrájenou na kousky 3 x 3 cm dle chuti osolíme a okořeníme pepřem, kmínem a česnekem.
- Mezitím si na rozehřátém sádle osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme houby a podusíme.
- Dodáme barvu mletou paprikou a vložíme ochucenou rybu, v případě potřeby dochutíme, přilijeme trochu vody a pod pokličkou dusíme doměkka.
- Bohatě posypeme nadrobno nasekanou pažitkou.
- Před dokončením přilijeme Fortini Multi Fibre, ve kterém jsme již rozmíchali mouku, a necháme projít varem.
- Podávat můžeme s vařenými těstovinami nebo s rýží.