Vaříme dětem s Fortini

  • Svačiny
  • Nápoje
  • Dezerty
  • Hlavní jídla
  • Polévky
  • Zobrazit vybrané

Vdolky

recept

Ingredience

100 g polohrubé mouky • 5 g droždí • 1/4 ks vejce • 5 g cukru • 5 g sádla • sůl • 150 ml Fortini Multi Fibre • 10 g másla • 30 g povidel • 100 g tvarohu na strouhání

Postup (doba přípravy cca 45 minut)

  1. Do mouky rozdrobíme droždí, přidáme cukr, vejce, rozpuštěné sádlo, špetku soli a vlažným Fortini Multi Fibre zaděláme ne příliš tuhé těsto.
  2. Dobře vypracujeme a necháme kynout. Z vykynutého těsta rozválíme plát asi 2 cm silný a sklenkou vykrajujeme kolečka.
  3. Opět necháme asi 10 minut kynout.
  4. Pečeme na pečicím papíru po obou stranách.
  5. Upečené vdolky potřeme povidly a posypeme nastrouhaným tvarohem.