Ingredience
250 g cukrářských piškotů • 200 g másla • 200 g moučkového cukru • 1 vanilkový cukr • 200 ml mléka • 100 ml Fortini Multi Fibre • 60 g polohrubé mouky • 4 ks banánu • citrónová šťáva (voda a citrónová šťáva) • 20 g hořké čokolády
Postup (doba přípravy cca 30 minut)
- V mléce povaříme mouku a vanilkový cukr na hustou kaši, přilijeme Fortini Multi Fibre a necháme vychladit.
- Máslo s cukrem šleháme a po částech přidáváme hmotu z mléka a mouky.
- Krém dobře vyšleháme a připravíme základ z piškotů.
- Jednotlivé piškoty namáčíme v citrónové šťávě (může být zředěná vodou).
- Namočené piškoty pokládáme na podélnou mísu vedle sebe.
- První vrstvu potřeme částí krému, poklademe nakrájeným banánem a pokračujeme ve vrstvení namočených piškotů, krému a nakrájených banánů do spotřebování surovin.
- Vrchní vrstvu potřeme krémem, ozdobíme nastrouhanou čokoládou a dáme vychladit do lednice.