Ingredience
50 g mraženého špenátu • 80 g červené cibule • 60 g mouky • 1 vejce • 10 g strouhaného sýru • 100 ml Fortini Multi Fibre • 10 g husího sádla • sůl • mletý pepř • česnek • muškátový oříšek
Postup (doba přípravy cca 45 minut)
- Rozmražený špenát, zbavený přebytečné vody, smícháme s 50 g mouky,
- vajíčkem, strouhaným sýrem a solí.
- Ochutíme pepřem, česnekem a muškátovým oříškem a přilijeme tolik vody, abychom získali husté těsto na knedlíčky.
- Těsto zpracujeme a pomocí lžíce tvarujeme knedlíčky, které vkládáme do vroucí vody a uvaříme je. Hotové knedlíčky by měly být dlouhé asi 4 cm.
- Cibulová omáčka:
- Na pánvi rozpálíme husí sádlo a necháme na něm zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli.
- Poprášíme trochou mouky, zamícháme, necháme osmažit, přilijeme Fortini Multi Fibre a necháme přejít varem.
- Při podávání přelijeme knedlíčky omáčkou.