Vaříme dětem s Fortini

  • Svačiny
  • Nápoje
  • Dezerty
  • Hlavní jídla
  • Polévky
  • Zobrazit vybrané

Špenátovo-sýrové knedlíčky s cibulovou omáčkou

recept

Ingredience

50 g mraženého špenátu • 80 g červené cibule • 60 g mouky • 1 vejce • 10 g strouhaného sýru • 100 ml Fortini Multi Fibre • 10 g husího sádla • sůl • mletý pepř • česnek • muškátový oříšek

Postup (doba přípravy cca 45 minut)

  1. Rozmražený špenát, zbavený přebytečné vody, smícháme s 50 g mouky,
  2. vajíčkem, strouhaným sýrem a solí.
  3. Ochutíme pepřem, česnekem a muškátovým oříškem a přilijeme tolik vody, abychom získali husté těsto na knedlíčky.
  4. Těsto zpracujeme a pomocí lžíce tvarujeme knedlíčky, které vkládáme do vroucí vody a uvaříme je. Hotové knedlíčky by měly být dlouhé asi 4 cm.
  5. Cibulová omáčka:
  6. Na pánvi rozpálíme husí sádlo a necháme na něm zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli.
  7. Poprášíme trochou mouky, zamícháme, necháme osmažit, přilijeme Fortini Multi Fibre a necháme přejít varem.
  8. Při podávání přelijeme knedlíčky omáčkou.