Vaříme dětem s Fortini

  • Svačiny
  • Nápoje
  • Dezerty
  • Hlavní jídla
  • Polévky
  • Zobrazit vybrané

Jablková žemlovka

recept

Ingredience

100 g veky • 1 ks vejce • 200 ml Fortini Multi Fibre • 125 g jablek • 45 g cukru • mletá skořice • rozinky • vanilkový cukr • 35 g másla

Postup (doba přípravy cca 45 minut)

  1. Veku nakrájíme na plátky a oloupaná jablka nastrouháme na hrubém struhadle.
  2. Zapékací misku vymažeme polovinou másla, na dno položíme plátky žemlí, které zvlhčíme vejcem rozšlehaným ve Fortini Multi Fibre.
  3. Na žemle navrstvíme polovinu nastrouhaných jablek, posypeme spařenými rozinkami, polovinou cukru smíchaného se skořicí a vanilkovým cukrem.
  4. Na ochucená jablka položíme vrstvu žemlí zvlhčených Fortini Multi Fibre s vejcem a opět posypeme nastrouhanými jablky.
  5. Ochutíme cukrem a poslední vrstvu tvoří nakrájené plátky veky.
  6. Horní vrstvu pokapeme rozpuštěným máslem a ve středně vyhřáté troubě pečeme do růžova.