Ingredience
100 g veky • 1 ks vejce • 200 ml Fortini Multi Fibre • 125 g jablek • 45 g cukru • mletá skořice • rozinky • vanilkový cukr • 35 g másla
Postup (doba přípravy cca 45 minut)
- Veku nakrájíme na plátky a oloupaná jablka nastrouháme na hrubém struhadle.
- Zapékací misku vymažeme polovinou másla, na dno položíme plátky žemlí, které zvlhčíme vejcem rozšlehaným ve Fortini Multi Fibre.
- Na žemle navrstvíme polovinu nastrouhaných jablek, posypeme spařenými rozinkami, polovinou cukru smíchaného se skořicí a vanilkovým cukrem.
- Na ochucená jablka položíme vrstvu žemlí zvlhčených Fortini Multi Fibre s vejcem a opět posypeme nastrouhanými jablky.
- Ochutíme cukrem a poslední vrstvu tvoří nakrájené plátky veky.
- Horní vrstvu pokapeme rozpuštěným máslem a ve středně vyhřáté troubě pečeme do růžova.