Vaříme dětem s Fortini

  • Svačiny
  • Nápoje
  • Dezerty
  • Hlavní jídla
  • Polévky
  • Zobrazit vybrané

Kefírové lívanečky s jablky

recept

Ingredience

1 vejce • 150 ml kefíru • 100 ml Fortini Multi Fibre • 1 vanilkový cukr • sůl • 110 g hladké mouky • ¼ ks prášku do pečiva • 1 jablko • 20 g oleje • 10 g skořicového cukru

Postup (doba přípravy cca 30 minut)

  1. Do mísy rozklepneme vejce, přilijeme kefír a Fortini Multi Fibre, vanilkový
  2. cukr, špetku soli a promícháme.
  3. Nakonec přisypeme hladkou mouku společně s pečivovým práškem a vymícháme hladké těsto.
  4. Jablko oloupeme, vypíchneme jádřinec a nakrájíme na kolečka.
  5. Kolečka namáčíme v připraveném těstíčku.
  6. Na rozpálené pánvi opékáme po obou stranách do zlatova.
  7. Hotové lívanečky obalíme ve skořicovém cukru. Zdobit můžeme ušlehanou smetanou a ovocem nebo čokoládovou polevou.