Ingredience
1 vejce • 150 ml kefíru • 100 ml Fortini Multi Fibre • 1 vanilkový cukr • sůl • 110 g hladké mouky • ¼ ks prášku do pečiva • 1 jablko • 20 g oleje • 10 g skořicového cukru
Postup (doba přípravy cca 30 minut)
- Do mísy rozklepneme vejce, přilijeme kefír a Fortini Multi Fibre, vanilkový
- cukr, špetku soli a promícháme.
- Nakonec přisypeme hladkou mouku společně s pečivovým práškem a vymícháme hladké těsto.
- Jablko oloupeme, vypíchneme jádřinec a nakrájíme na kolečka.
- Kolečka namáčíme v připraveném těstíčku.
- Na rozpálené pánvi opékáme po obou stranách do zlatova.
- Hotové lívanečky obalíme ve skořicovém cukru. Zdobit můžeme ušlehanou smetanou a ovocem nebo čokoládovou polevou.