Ingredience
40 g špaget • 50 g sterilované červené řepy • 10 g ovesných vloček • 100 ml Fortini Multi Fibre • 20 g slaniny • 1 stroužek česneku • sůl • 1 kávová lžička extra panenského olivového oleje • mletý pepř • ocet
Postup (doba přípravy cca 15 minut)
- Špagety nalámeme a ve vroucí osolené vodě je uvaříme, slijeme vodu
- a promícháme s panenským olivovým olejem (uchováme v teple).
- Červenou řepu rozmixujeme s ovesnými vločkami a Fortini Multi Fibre.
- Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme ve smaltovaném hrnci a slaninu z hrnce vybereme.
- Na výpeku ze slaniny osmahneme nasekaný česnek a přidáme namixovanou směs vloček a červené řepy a opékáme tak dlouho, dokud nezmizí obilná chuť ovesných vloček (asi 7 – 10 minut).
- Mezitím dochutíme octem.
- Jakmile je směs hotová, nalijeme ji na uvařené špagety.